Prettig wonen

Wij vinden het heel belangrijk dat onze huurders prettig kunnen wonen in hun woning en woonomgeving. We proberen dan ook om de woonomgeving zo aantrekkelijk mogelijk te houden. Dit doen we natuurlijk niet alleen. Samen met bewoners en samenwerkingspartners zoals gemeente, wijkteams, huurdersbelangenverenigingen, politie en andere instanties proberen we hier ons steentje aan bij te dragen.

Hinder of overlast?

Heeft u last van uw buren of ervaart u overlast en weet u niet zo goed wat u ermee aan moet?

Bel dan met de verhuurmakelaars van onze afdeling Wonen. In overleg met u wordt gekeken hoe de situatie het beste kan worden aangepakt.

Als u last heeft van uw buren omdat zij de muziek hard zetten of omdat ze regelmatig met de deuren slaan, probeer dan eerst om zelf met uw buren te praten. Uit de praktijk blijkt namelijk dat door een persoonlijk gesprek de problemen vaak eenvoudig op te lossen zijn.

Als het gesprek niet geholpen heeft of er is sprake van ernstige overlast dan zullen onze collega’s van de afdeling Wonen samen met u bekijken hoe de situatie het beste kan worden aangepakt. Vaak zal dit tot een bemiddeling leiden. Natuurlijk kunt u bij overlast ook altijd de politie waarschuwen.

Buurtbemiddeling

Een goed contact met buren lijkt vanzelfsprekend. Maar soms klikt het niet zo goed en ontstaan ergernissen. Soms loopt de spanning zo hoog op, dat u niet meer met elkaar spreekt. Door niet of niet goed met elkaar te praten, kan het uit de hand lopen. Een oplossing lijkt buiten beeld, maar u wilt er toch uitkomen. U kunt buurtbemiddeling inschakelen als u overlast ondervindt van uw buren. Buurtbemiddeling is een bijzonder laagdrempelige manier van hulp bieden. Zowel in Helmond als in Mierlo is de LEVgroep actief op het gebied van buurtbemiddeling.

Wat doen buurtbemiddelaars?

Buurtbemiddelaars zijn getrainde vrijwilligers. De buurtbemiddelaars helpen buren om weer in gesprek te gaan en samen naar oplossingen te zoeken. Ze luisteren naar het verhaal van beide partijen en nodigen buren op een neutrale plek uit, om met elkaar te praten. Ze oordelen
niet over de schuldvraag en hebben een geheimhoudingsplicht.

Voor wie is buurtbemiddeling bedoeld?

Buurtbemiddeling is gratis en bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Helmond en Mierlo die in een conflictsituatie zitten of dreigen te komen. Buurtbemiddeling is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. U denkt zelf mee over mogelijke oplossingen en werkt hieraan mee.

Hoe kan ik buurtbemiddeling inschakelen?

U kunt zelf contact opnemen met Buurtbemiddeling. Het kan ook zijn dat u wordt doorverwezen door gemeente, politie of door Compaen.
Neem contact op met de coördinator van buurtbemiddeling.

Voor Helmond: telefoonnummer 0492-59 89 89 en vraag naar Liesbeth Ploeg-van den Heuvel of Marjolein Linssen of mail naar buurtbemiddeling@levgroep.nl

Voor Mierlo: telefoonnummer 040-286 75 25 en vraag naar Ronald Scharroo of mail naar bbdommelvallei@levgroep.nl

Kijk vooral ook eens op de site .problemenmetjeburen.nl. Hier leest u over mogelijke burenproblemen en hoe die zijn op te lossen!

Bent u huurder? Log hier direct in.

Contact

Woningstichting Compaen
Houtsestraat 69, Mierlo-Hout
(Helmond)

Telefoon:
0492-57 90 90
e-mail:
info@compaen-wonen.nl


Openingstijden

 • maandag t/m donderdag van
  9.00 - 12.00 uur en
  14.00 - 16.00 uur
 • op vrijdag van
  9.00 - 12.00 uur

Telefonische bereikbaarheid

 • maandag t/m donderdag van 
  8.30 - 12.30 uur en
  13.30 - 16.30 uur
 • op vrijdag van
  8.30 - 12.00 uur

Voor spoedeisende zaken zijn we ook na werktijd telefonisch bereikbaar via 0492 - 57 90 90.

 

Hennep?
Einde oefening!

Anti hennep

Huurders van Compaen die door de politie worden betrapt in verband met het telen of op welke andere manier dan ook illegaal hebben van of werken met hennep, worden door Compaen zonder enig pardon en met onmiddellijke ingang uit hun huis gezet. In dit soort gevallen wordt geen uitzondering gemaakt. Procedure tot huisuitzetting vindt altijd en onmiddellijk plaats.