• Home>
 • Nieuwsoverzicht

Reparatieverzoek

Bel tijdens kantooruren 0492-57 90 90 of vul hier het formulier in.

Compas

Compas, mei 2019

Download hier Compas mei 2019 (pdf 3,8 Mb)

Nieuw

’Gratis naar een nieuwe huurwoning’

Geplaatst op: 8 April 2019

Woningcorporaties stoppen met administratiekosten Wooniezie

Wooniezie

Woningzoekenden die een woning accepteren via Wooniezie betalen hiervoor geen extra kosten meer. De woningcorporaties Compaen, Volksbelang, woCom en Woonpartners, die allen via deze website hun woningen verhuren, hebben besloten geen kosten meer in rekening te brengen bij de woningtoewijzing.

Inschrijven was al gratis, maar tot nu toe betaalden huurders bij een nieuwe woning eenmalig administratiekosten. Deze bijdrage is afgeschaft. Verhuizen naar een nieuwe woning is meestal iets waar naar uitgekeken wordt. Bijvoorbeeld voor jongeren om zelfstandig te gaan wonen, voor gezinnen om naar een ruimere of voor ouderen om juist naar een kleinere en beter passende woning te gaan. “Maar verhuizen kost ook geld,” vertelt directeur-bestuurder Mirjam Kräwinkel namens de vier woningcorporaties die in Helmond en omliggende gemeenten actief zijn. “Er zijn altijd nieuwe spullen of potten verf die gekocht moeten worden. Als woningcorporaties doen wij er alles aan om de woonlasten voor onze huurders zo laag mogelijk te houden. Niet alleen met een gematigd huurbeleid, maar ook door bijvoorbeeld woningen energiezuiniger te maken.” In deze tijd waarin alles duurder wordt, hebben de corporaties gekeken wat er nog meer gedaan kan worden. “Daarom hebben we er samen voor gekozen om de administratiekosten af te schaffen. Dat scheelt toch weer wat op het moment dat mensen verhuizen.“

Bent u op zoek naar een nieuwe (huur)woning? Schrijf u dan tijdig in op .wooniezie.nl. Dit kan al vanaf 18 jaar en er zijn geen kosten aan verbonden.

Bent u huurder? Log hier direct in.

Contact

Woningstichting Compaen
Houtsestraat 69, Mierlo-Hout
(Helmond)

Telefoon:
0492-57 90 90
e-mail:
info@compaen-wonen.nl


Openingstijden

 • maandag t/m donderdag van
  9.00 - 12.00 uur en
  14.00 - 16.00 uur
 • op vrijdag van
  9.00 - 12.00 uur

Telefonische bereikbaarheid

 • maandag t/m donderdag van 
  8.30 - 12.30 uur en
  13.30 - 16.30 uur
 • op vrijdag van
  8.30 - 12.00 uur

Voor spoedeisende zaken zijn we ook na werktijd telefonisch bereikbaar via 0492 - 57 90 90.